Bihotell
Ett bihotell gör gott i trädgården. Det är inte bara kul att göra utan blir faktiskt en ganska dekorativ inredningsdetalj i trädgården också. Nu kan man ju vara hur ambitiös som helst och göra olika sorters rum, bygga snedtak och allt vad det heter. Mitt bihotell kanske snarare är ett […]

Bihotell – så får du fler bin i trädgården


Minion cupcakes är väldigt enkelt att göra. Med lite gul och vit marsipan och en svart ätbar penna så gör du snabbt och enkelt cupcake-toppers. Dessa lägger du sedan ovanpå helt vanliga muffins som du brett en smaskig kräm ovanpå. Jag brukar göra en kräm bestående av uppvispad philadelphiaost, smör och florsocker. […]

Minion cupcake-toppers – imponera med Stuart och Bob


6
Drömmen om ett växthus av det större slaget finns kanske hos de flesta trädgårdsintresserade. Några har redan uppfyllt sin önskan, andra drömmer fortfarande. Jag tillhörde de sistnämnda när jag skruvade ihop detta lilla miniväxthus. Numera är jag stolt ägare av ett fint växthus från Classicum som vi också använder som […]

Miniväxthus – så bygger du ett på ett par timmar


torka kryddor
Det börjar frodas i trädgården, till och med tomaterna börjar så smått titta fram i växthuset. I väntan på att tomaterna ska mogna så underhåller jag mig med att skörda lite kryddor som jag hänger upp och torkar. Några ska också åka ner i köttkvarnen tillsammans med lite kött då […]

Dags att torka kryddor – perfekt försommarsyssla i trädgården



Hemgjord flädersaft 6
Hemgjord flädersaft det är sommar på riktigt det! Då min egen fläderbuske är på tillväxt begav jag mig ut i grannskapet på jakt efter fläderblommor. Hem kom jag med en plastpåse fylld till bredden med alldeles underbart doftande fläderblommor. Nu ska det bli saft minsann! Hemgjord flädersaft ca 50 st […]

Hemgjord flädersaft – frys in och njut av sommaren i ...


SOMRIG LINGONBISKVI MED FLÄDERSMÖRKRÄM Biskvi: 100 g skållad mandel 100 g strösocker 3 msk lingonpulver 2 äggvitor ev 1 tsk citronsaft Gör såhär: Sätt ugnen på 175° varmluft Finhacka mandel i en matberedare Tillsätt socker och lingonpulver. Tillsätt därefter äggvitor till lagom konsistens. Tillsätt ev 1 tsk citronsaft om smeten […]

Somrig lingonbiskvi med flädersmörkräm


kladdkaka
KLADDKAKA! Onsdagen 25 april gästades #bakamedanna av Shireen Selfelt, vinnare av Hela Sverige bakar 2016. Vi bakade kladdkaka enligt Shireen specialrecept som du hittar här. Kladdkakorna toppades med japp, marshmallows, daim, saltlakritssirap och till och med kexchoklad. MUMS!

Live-TV: Kladdkaka med Shireen #bakamedanna


Äntligen är det premiär för bakkursen som jag håller i samarbete med Småkockarna på Lidingö och Cervera. Vårens premiärkurser i bakning består av tre kurstillfällen som går en gång i veckan, inga förkunskaper krävs. Jag och Småkockarnas grundare Madeleine handleder barnen igenom varje steg, demonstrerar diverse grundtekniker och hjälper barnen […]

Bakkurs i samarbete med Småkockarna



Påsktårta
En påsktårta som du fixar i ett huj! Det blir choklad, maränger och ätbart fågelbo fyllt med påskens härliga chokladägg. En enkel tårta som både smakar gott och ser läcker ut. Onsdagen 5 april kl. 19:00 ser du LIVE på Facebook när jag bakar och dekorerar tårtan. Sändningen hittar du […]

Live-TV: Påsktårta med ätbart fågelbo #bakamedanna


petit choux
Petit choux. Det har varit något som jag alltid varit skeptisk till att göra själv. Det känns krångligt att få till det rätta knycket med vispen när man ska svälla mjölet och hur vet man att man haft i rätt mängd ägg. Kika på kvällens live-sändning på Facebook kl. 19:00 […]

Live-TV: Petit choux – så gör jag #bakamedanna


Våfflor med vichyvatten - riktigt frasiga
Onsdagen 22 mars bakas det våfflor i #bakamedanna live på Facebook kl. 19:00. Jag ger er mina bästa knep för att våfflorna ska bli sådär smarriga och riktigt frasiga. Jag visar tre olika serveringsförslag för att inspirera er inför kommande våffeldag. Häng med live på Facebook! Frasiga våfflor ca 8 […]

Live-TV: Frasiga våfflor – så lyckas du #bakamedanna


Onsdagen 15 mars kl. 19:00 bakar jag macarons i #bakamedanna live på Facebook. Jag delar med mig av mina bästa tips för att lyckas med bakverket som de flesta tycker är lite krångligt. Macarons – så gör jag Macarons – grundrecept ca 20 dubbla små macarons 110 g mandelmjöl (siktad […]

Live-TV: Så gör jag macarons #bakamedanna



Onsdagen den 8 mars gästas #bakamedanna av Karin Wernström Bergman som är grym på att göra dekorationer i sockerpasta av alla dess slag. Jag visar hur jag täcker en marsipantårta, förhoppningsvis utan veck, och Karin lär oss göra fina dekorationer till tårtan. Du tittar väl? Marsipantårta med dekorationer i sockerpasta […]

Live-TV: Marsipantårta och dekorationer i sockerpasta


Live-TV: Att temperera choklad - enklaste sättet
I livesändningen onsdagen den 1 mars kl. 19:00 på Facebook tempererade jag choklad. Jag berättade varför jag tempererar choklad och vad som händer om man inte gör det. Jag pratade om de olika temperaturerna beroende på om man jobbar med mörk, mjölk eller vit choklad. Jag visade också några enkla sätt […]

Live-TV: Att temperera choklad – enklaste sättet


Gör din egen salva
Att göra sin egen salva är egentligen inte alls svårt. Det är snarare både enkelt och framförallt väldigt roligt! Häromdagen fick jag för mig att göra egen kådsalva, det receptet är dock hemligt så det tänker jag inte dela med mig av här 🙂 Däremot så gjorde jag igår två […]

Gör din egen salva – med naturliga ingredienser


kolasnittar #bakamedanna
Ikväll bakade vi kolasnittar i #bakamedanna. Kvällens avsnitt gästades av Lars Nattbagaren Rudin. Vi bakade tillsammans småkakor som vi smaksatte på lite olika sätt. Det blev några härliga minnen från Hela Sverige bakar under tiden vi bakade. Kommande livesändningar ser du på Facebook. Kolasnittar Grundreceptet till de kolasnittar som vi bakade […]

Live-TV: Kolasnittar med Nattbagaren



Förföriskt goda fläderbiskvier med vit choklad 3
Fläderbiskvier kan vara något av det godaste jag vet. När jag var 3 år fick jag en fläderbuske av min mormor och morfar. En buske som min mamma tog en avlägg ifrån och som hon sedan planterade vid huset där mina föräldrar bor idag. Förrförra sommaren fick jag en avlägg […]

Förföriskt goda fläderbiskvier med vit choklad


Live-TV: Mumsiga mazariner - så lyckas du
I nästa livesändning onsdagen den 15 februari kl. 19:00 på Facebook bakar vi mumsiga mazariner. Vill du veta mina bästa knep för att få till den där tunna och jämna mördegen? Jag visar hur jag bakar mina mazariner och smaksätter smeten på ett par olika sätt. Vi försöker också få […]

Live-TV: Mumsiga mazariner – så lyckas du


Live-TV: Forma sötebröd på olika sätt
På lördag 11 februari kl. 13:00 så formar jag sötebröd live på Facebook. Det blir bland annat fyrfläta, något passande till alla hjärtans dag och rullade minibullar. Kika gärna in på Facebook och titta live. Du är hjärtligt välkommen att ställa frågor via kommentarerna så ska jag försöka svara direkt […]

Live-TV: Forma sötebröd på olika sätt


Live-TV: Här bakas muffins med hallonsmörkräm
På onsdag 8 februari kl. 19:00 kör jag nästa livesändning på Facebook. Då blir det lakritsmuffins med hallongömma och smörkräm. Jag kommer göra minimuffins eftersom de går lite snabbare att baka men det går såklart lika bra att göra vanliga muffins. Choklad/lakritsmuffins med hallongömma och hallonsmörkräm ca 30 st minimuffins […]

Live-TV: Muffins med hallongömma och hallonsmörkräm