Detta recept publiceras i samarbete med Nyheter24. Bröden passar utmärkt till receptet på Sliders med sötpotatispommes och tryffelmajo. Alla videorecept hittar du här.  Slidersbröd (eller Hamburgerbröd) 12 st minibröd 2 1/2 dl röd mjölk 25 g jäst 40 g rumstempererat smör 300 g vetemjöl (jag använde Manitoba cream) 6 g […]

Slidersbröd (hamburgerbröd)


I samarbete med Nyheter24 kommer jag att under hösten 2017 presentera en hel hög korta bak-och matvideos på www.nyheter24.se/mat. Håll utkik, det kommer tre filmer varje vecka signerade The Food Studio, det är dom som jag har gjort. Först ut är receptvideon till min chiapudding, bästa mellanmålet om du frågar […]

Chiapudding – det perfekta mellanmålet


Minioncupcakes
Minioncupcakes bakades till barnen som var med på midsommar. Många barn är ju inte så förtjusta i tårtan som annars alltid tronar mitt på bordet så i år valde att istället göra mini-minioncupcakes till barnen. Första frågan jag fick var ”Får man ta två?” så jag antar att de gick […]

Minioncupcakes – enkla muffins, frosting och cupcaketoppers



chokladpavlova
Chokladpavlova kan vara bland det bästa jag vet! Att göra tårta till midsommar är ju ett måste och att den måste vara fylld med jordgubbar går ju inte heller att undvika. I år valde jag bort den traditionella sockerkaksbottnen och gjorde därför en chokladpavlova istället. Oslagbart om du frågar mig. […]

Chokladpavlova med jordgubbar och lemonlimecurd – midsommartårtan 2017


Bihotell
Ett bihotell gör gott i trädgården. Det är inte bara kul att göra utan blir faktiskt en ganska dekorativ inredningsdetalj i trädgården också. Nu kan man ju vara hur ambitiös som helst och göra olika sorters rum, bygga snedtak och allt vad det heter. Mitt bihotell kanske snarare är ett […]

Bihotell – så får du fler bin i trädgården


Minion cupcakes är väldigt enkelt att göra. Med lite gul och vit marsipan och en svart ätbar penna så gör du snabbt och enkelt cupcake-toppers. Dessa lägger du sedan ovanpå helt vanliga muffins som du brett en smaskig kräm ovanpå. Jag brukar göra en kräm bestående av uppvispad philadelphiaost, smör och florsocker. […]

Minion cupcake-toppers – imponera med Stuart och Bob


Drömmen om ett växthus av det större slaget finns kanske hos de flesta trädgårdsintresserade. Några har redan uppfyllt sin önskan, andra drömmer fortfarande. Jag tillhörde de sistnämnda när jag skruvade ihop detta lilla miniväxthus. Numera är jag stolt ägare av ett fint växthus från Classicum som vi också använder som […]

Miniväxthus – så bygger du ett på ett par timmar



torka kryddor
Det börjar frodas i trädgården, till och med tomaterna börjar så smått titta fram i växthuset. I väntan på att tomaterna ska mogna så underhåller jag mig med att skörda lite kryddor som jag hänger upp och torkar. Några ska också åka ner i köttkvarnen tillsammans med lite kött då […]

Dags att torka kryddor – perfekt försommarsyssla i trädgården


Hemgjord flädersaft
Hemgjord flädersaft det är sommar på riktigt det! Då min egen fläderbuske är på tillväxt begav jag mig ut i grannskapet på jakt efter fläderblommor. Hem kom jag med en plastpåse fylld till bredden med alldeles underbart doftande fläderblommor. Nu ska det bli saft minsann! Hemgjord flädersaft ca 50 st […]

Hemgjord flädersaft – frys in och njut av sommaren i ...


SOMRIG LINGONBISKVI MED FLÄDERSMÖRKRÄM Biskvi: 100 g skållad mandel 100 g strösocker 3 msk lingonpulver 2 äggvitor ev 1 tsk citronsaft Gör såhär: Sätt ugnen på 175° varmluft Finhacka mandel i en matberedare Tillsätt socker och lingonpulver. Tillsätt därefter äggvitor till lagom konsistens. Tillsätt ev 1 tsk citronsaft om smeten […]

Somrig lingonbiskvi med flädersmörkräm


kladdkaka
KLADDKAKA! Onsdagen 25 april gästades #bakamedanna av Shireen Selfelt, vinnare av Hela Sverige bakar 2016. Vi bakade kladdkaka enligt Shireen specialrecept som du hittar här. Kladdkakorna toppades med japp, marshmallows, daim, saltlakritssirap och till och med kexchoklad. MUMS!

Live-TV: Kladdkaka med Shireen #bakamedanna



Äntligen är det premiär för bakkursen som jag håller i samarbete med Småkockarna på Lidingö och Cervera. Vårens premiärkurser i bakning består av tre kurstillfällen som går en gång i veckan, inga förkunskaper krävs. Jag och Småkockarnas grundare Madeleine handleder barnen igenom varje steg, demonstrerar diverse grundtekniker och hjälper barnen […]

Bakkurs i samarbete med Småkockarna


Påsktårta
En påsktårta som du fixar i ett huj! Det blir choklad, maränger och ätbart fågelbo fyllt med påskens härliga chokladägg. En enkel tårta som både smakar gott och ser läcker ut. Onsdagen 5 april kl. 19:00 ser du LIVE på Facebook när jag bakar och dekorerar tårtan. Sändningen hittar du […]

Live-TV: Påsktårta med ätbart fågelbo #bakamedanna


petit choux
Petit choux. Det har varit något som jag alltid varit skeptisk till att göra själv. Det känns krångligt att få till det rätta knycket med vispen när man ska svälla mjölet och hur vet man att man haft i rätt mängd ägg. Kika på kvällens live-sändning på Facebook kl. 19:00 […]

Live-TV: Petit choux – så gör jag #bakamedanna


Våfflor med vichyvatten - riktigt frasiga
Onsdagen 22 mars bakas det våfflor i #bakamedanna live på Facebook kl. 19:00. Jag ger er mina bästa knep för att våfflorna ska bli sådär smarriga och riktigt frasiga. Jag visar tre olika serveringsförslag för att inspirera er inför kommande våffeldag. Häng med live på Facebook! Frasiga våfflor ca 8 […]

Live-TV: Frasiga våfflor – så lyckas du #bakamedanna



Onsdagen 15 mars kl. 19:00 bakar jag macarons i #bakamedanna live på Facebook. Jag delar med mig av mina bästa tips för att lyckas med bakverket som de flesta tycker är lite krångligt. Macarons – så gör jag Macarons – grundrecept ca 20 dubbla små macarons 110 g mandelmjöl (siktad […]

Live-TV: Så gör jag macarons #bakamedanna


Onsdagen den 8 mars gästas #bakamedanna av Karin Wernström Bergman som är grym på att göra dekorationer i sockerpasta av alla dess slag. Jag visar hur jag täcker en marsipantårta, förhoppningsvis utan veck, och Karin lär oss göra fina dekorationer till tårtan. Du tittar väl? Marsipantårta med dekorationer i sockerpasta […]

Live-TV: Marsipantårta och dekorationer i sockerpasta


Live-TV: Att temperera choklad - enklaste sättet
I livesändningen onsdagen den 1 mars kl. 19:00 på Facebook tempererade jag choklad. Jag berättade varför jag tempererar choklad och vad som händer om man inte gör det. Jag pratade om de olika temperaturerna beroende på om man jobbar med mörk, mjölk eller vit choklad. Jag visade också några enkla sätt […]

Live-TV: Att temperera choklad – enklaste sättet


Gör din egen salva
Att göra sin egen salva är egentligen inte alls svårt. Det är snarare både enkelt och framförallt väldigt roligt! Häromdagen fick jag för mig att göra egen kådsalva, det receptet är dock hemligt så det tänker jag inte dela med mig av här 🙂 Däremot så gjorde jag igår två […]

Gör din egen salva – med naturliga ingredienser