sockerkaka
Sockerkaka fylld med kanelpudrade äpplen 1 st 200 g margarin 180 g strösocker 45 g muscavadosocker 3 ägg 210 g vetemjöl 1/2 tsk bakpulver 3 st äpplen 1/2-1 msk kanel ströbröd eller mandelmjöl (till formen) Gör såhär: Värm upp ugnen till 150 grader. Smörj en sockerkaksform och fodra den med […]

Sockerkaka fylld med kanelpudrade äpplen


äppelpaj på burk
Den här äppelpajen kanske kan ses som fusk av några men har man begränsat med tid och snabbt vill fixa något riktigt gott så är det här äppelpajen för dig. Äppelkompotten kan du förbereda och värma på vid servering men har du väl lagt ihop innehållet i burken så är […]

Videorecept: Enkel och snabb äppelpaj på burk



jiapche
Vegetarisk och glutenfri Japchae 1 msk sesamolja 2 msk soja 1 msk farinsocker kokta sötpotatisnudlar 1/2 zucchini 1 morot 300 g portobello 1 selleristjälk färsk spenat sesamfrön Gör såhär: Blanda sesamolja, soja och farinsocker. Häll över de kokta sötpotatisnudlarna. Lägg zucchini, morot, portobello och selleri i ett durkslag. Sänk ner […]

Videorecept: Vegetarisk och glutenfri Jiapche (gjord på sötpotatisnudlar)



fish tacos
Fish tacos 4 portioner 1/2 tsk spiskummin 1/2 tsk chiliflakes salt och peppar 400 g fiskfilé (vit fisk, t.ex. torsk) 1 dl gräddfil 1/2 dl majonnäs saft från 1 lime 1 st vitlöksklyfta en nypa flingsalt tortillabröd avokado coctailtomater lila salladskål (sallarossa) lime färsk koriander Gör så här: Sätt ugnen […]

Videorecept: Fish tacos – varför inte variera fredagsmyset?


Poké bowl
Poké bowl (eller buddha bowl) är hett i höst! Och fasligt gott. Och det är till på köpet väldigt enkelt att sno ihop en egen poké bowl som man dessutom kan variera i oändlighet. Poké bowl 4 portioner 2 tsk sesamolja 1 msk flytande honung 2 msk japansk soja 2 […]

Videorecept: Trendig poké bowl (eller Buddha bowl)


Pasta med bacon, äpple och spenat
Pasta med bacon, spenat och äpple som toppas med lite citronsaft?? Om du tycker att det låter konstigt så kan jag lova att du inte är den enda som höjt på ögonbrynen när jag har presenterat denna rätt. Däremot så har alla som provat den hittills blivit positivt överraskade. Det […]

Videorecept: Snabb pasta med bacon, spenat och äpple


kikärtsbiffar med grillad paprika
Kikärtsbiffar i pitabröd med grillad paprika (vegetariskt) 4 portioner 2 st röda paprikor olivolja 1 st gul lök 1 st vitlöksklyfta 2 st burkar kokta kikärtor (avrunnen vikt ca 2×200 g) 1 msk paprikapulver 2 msk maizena 1 st ägg salt och peppar 150 g fetaost Till servering: pitabröd, sallad, […]

Videorecept: Kikärtsbiffar i pitabröd med grillad paprika (vegetariskt)



Bullar
Receptet till mina bullar med smak av citron och kokos tog jag fram till Ramlösa kvarn våren 2016. Idag kom jag på att jag har glömt att dela med mig av det till er här i receptbanken. Det är fasligt gott såklart men det tåls att säga en extra gång. Inspirationen […]

Mina bullar med smak av citron och kokos


chokladpavlova
Chokladpavlova kan vara bland det bästa jag vet! Att göra tårta till midsommar är ju ett måste och att den måste vara fylld med jordgubbar går ju inte heller att undvika. I år valde jag bort den traditionella sockerkaksbottnen och gjorde därför en chokladpavlova istället. Oslagbart om du frågar mig. […]

Chokladpavlova med jordgubbar och lemonlimecurd – midsommartårtan 2017


Minion cupcakes är väldigt enkelt att göra. Med lite gul och vit marsipan och en svart ätbar penna så gör du snabbt och enkelt cupcake-toppers. Dessa lägger du sedan ovanpå helt vanliga muffins som du brett en smaskig kräm ovanpå. Jag brukar göra en kräm bestående av uppvispad philadelphiaost, smör och florsocker. […]

Minion cupcake-toppers – imponera med Stuart och Bob


SOMRIG LINGONBISKVI MED FLÄDERSMÖRKRÄM Biskvi: 100 g skållad mandel 100 g strösocker 3 msk lingonpulver 2 äggvitor ev 1 tsk citronsaft Gör såhär: Sätt ugnen på 175° varmluft Finhacka mandel i en matberedare Tillsätt socker och lingonpulver. Tillsätt därefter äggvitor till lagom konsistens. Tillsätt ev 1 tsk citronsaft om smeten […]

Somrig lingonbiskvi med flädersmörkräm



Våfflor med vichyvatten - riktigt frasiga
Onsdagen 22 mars bakas det våfflor i #bakamedanna live på Facebook kl. 19:00. Jag ger er mina bästa knep för att våfflorna ska bli sådär smarriga och riktigt frasiga. Jag visar tre olika serveringsförslag för att inspirera er inför kommande våffeldag. Häng med live på Facebook! Frasiga våfflor ca 8 […]

Live-TV: Frasiga våfflor – så lyckas du #bakamedanna


Live-TV: Att temperera choklad - enklaste sättet
I livesändningen onsdagen den 1 mars kl. 19:00 på Facebook tempererade jag choklad. Jag berättade varför jag tempererar choklad och vad som händer om man inte gör det. Jag pratade om de olika temperaturerna beroende på om man jobbar med mörk, mjölk eller vit choklad. Jag visade också några enkla sätt […]

Live-TV: Att temperera choklad – enklaste sättet


Live-TV: Mumsiga mazariner - så lyckas du
I nästa livesändning onsdagen den 15 februari kl. 19:00 på Facebook bakar vi mumsiga mazariner. Vill du veta mina bästa knep för att få till den där tunna och jämna mördegen? Jag visar hur jag bakar mina mazariner och smaksätter smeten på ett par olika sätt. Vi försöker också få […]

Live-TV: Mumsiga mazariner – så lyckas du


Live-TV: Här bakas muffins med hallonsmörkräm
På onsdag 8 februari kl. 19:00 kör jag nästa livesändning på Facebook. Då blir det lakritsmuffins med hallongömma och smörkräm. Jag kommer göra minimuffins eftersom de går lite snabbare att baka men det går såklart lika bra att göra vanliga muffins. Choklad/lakritsmuffins med hallongömma och hallonsmörkräm ca 30 st minimuffins […]

Live-TV: Muffins med hallongömma och hallonsmörkräm



Lördagsbaguetter med råg
Dessa baguetter får en extra krispig yta om du bakar i ugn med ångfunktion. Igår var en hektisk lördag med fotografering, surdegsbak, tryffeltillverkning, spännande möte, middag och hästshow. Men surdegsbaket började redan i fredagskväll när jag rörde ihop surdegsgrunden med mjöl och vatten som fick stå att puttra över natten.  […]

Lördagsbaguetter med råg – krispig yta och segt innehåll


Krispig hasselnötspaj fylld med päron
Denna hasselnötspaj bakade jag i nionde avsnittet av Hela Sverige bakar 2015. Den blev mycket uppskattad av juryn, framförallt av Birgitta. Hasselnötspajen tog mig till finalen där jag tävlade mot My Sundberg och Linus Larsson.  Krispig hasselnötspaj fylld med päron Pajskal: 225 g smör (rumsvarmt) 125 g florsocker 1 tsk […]

Krispig hasselnötspaj fylld med päron


Bangbröd - snabba brödbullar i ett huj
Brödbullar är ju så smidigt att ha i frysen och tina upp alltefter åtgång. Dessa bangbröd bakar du dessutom ut i ett huj eftersom du slipper kladdet med att rulla runda bröd. Skär istället lagom stora portionsbitar av degen, bangbröden ska vara lite konstnärliga i formen!  Det är liksom det […]

Bangbröd – snabba brödbullar i ett huj


Marmorerad sockerkaka med rabarber och citron
Just sockerkaka är något som jag verkligen förknippar med barndomen, det var nog något av det första som jag lärde mig att baka. Vilket kanske inte är så konstigt när jag tänker efter, en sockerkaka kan ju de flesta klara av. Tricket är att vända ner de torra ingredienserna försiktigt […]

Marmorerad sockerkaka med rabarber och citron