kolasnittar #bakamedanna
Ikväll bakade vi kolasnittar i #bakamedanna. Kvällens avsnitt gästades av Lars Nattbagaren Rudin. Vi bakade tillsammans småkakor som vi smaksatte på lite olika sätt. Det blev några härliga minnen från Hela Sverige bakar under tiden vi bakade. Kommande livesändningar ser du på Facebook. Kolasnittar Grundreceptet till de kolasnittar som vi bakade […]

Live-TV: Kolasnittar med Nattbagaren


Live-TV: Mumsiga mazariner - så lyckas du
I nästa livesändning onsdagen den 15 februari kl. 19:00 på Facebook bakar vi mumsiga mazariner. Vill du veta mina bästa knep för att få till den där tunna och jämna mördegen? Jag visar hur jag bakar mina mazariner och smaksätter smeten på ett par olika sätt. Vi försöker också få […]

Live-TV: Mumsiga mazariner – så lyckas du


Live-TV: Forma sötebröd på olika sätt
På lördag 11 februari kl. 13:00 så formar jag sötebröd live på Facebook. Det blir bland annat fyrfläta, något passande till alla hjärtans dag och rullade minibullar. Kika gärna in på Facebook och titta live. Du är hjärtligt välkommen att ställa frågor via kommentarerna så ska jag försöka svara direkt […]

Live-TV: Forma sötebröd på olika sätt


Live-TV: Här bakas muffins med hallonsmörkräm
På onsdag 8 februari kl. 19:00 kör jag nästa livesändning på Facebook. Då blir det lakritsmuffins med hallongömma och smörkräm. Jag kommer göra minimuffins eftersom de går lite snabbare att baka men det går såklart lika bra att göra vanliga muffins. Choklad/lakritsmuffins med hallongömma och hallonsmörkräm ca 30 st minimuffins […]

Live-TV: Muffins med hallongömma och hallonsmörkräm



live-tv semlor
I helgen så genomförde jag min första livesändning på Facebook. Jag bakade semlor LIVE! Haha moderniteter tänker många. Kul tänker jag. Min favorit är ”bull-TV” delen i livesändning nummer två (den till höger). Den första filmen (till vänster) visar hur jag delar upp degen i lika stora delar och rullar […]

Live-TV: Här bakas det semlor…


Nötiga energibars
Lagom till sportlovet förra året så kom tidningen Hembakat ut och den innehöll ett gäng recept som jag tagit fram och som fotograferats av duktiga Johanna i Kulla. En del av recepten finns nu publicerade på deras hemsida. Dessa nötiga energibars är perfekta att ta med ut i backen en […]

Nötiga energibars – ger snabb energi


Klassiska semlor - helt vanliga, inga konstigheter 1
När jag bakade dessa klassiska semlor valde jag att bara smaksätta degen med lite vaniljsocker men självklart går det alldeles utmärkt att tillsätta lite kardemumma om man önskar det. Ibland har jag sett att andra har det i sina semlebullar, jag tycker dock att det smakar bäst utan. Klassiska semlor […]

Klassiska semlor – helt vanliga, inga konstigheter


Bullar
Receptet till mina bullar med smak av citron och kokos tog jag fram till Ramlösa kvarn våren 2016. Idag kom jag på att jag har glömt att dela med mig av det till er här i receptbanken. Det är fasligt gott såklart men det tåls att säga en extra gång. Inspirationen […]

Mina bullar med smak av citron och kokos



Lördagsbaguetter med råg 1
Dessa baguetter får en extra krispig yta om du bakar i ugn med ångfunktion. Igår var en hektisk lördag med fotografering, surdegsbak, tryffeltillverkning, spännande möte, middag och hästshow. Men surdegsbaket började redan i fredagskväll när jag rörde ihop surdegsgrunden med mjöl och vatten som fick stå att puttra över natten.  […]

Lördagsbaguetter med råg – krispig yta och segt innehåll


Hemgjord glass med nutella
Det fina med glass som du gör själv är att du kan smaksätta den som du vill. Grundreceptet innehåller bara 3 ingredienser! Hemgjord glass 4 portioner Grundrecept: 1 ägg 30 g (1/3 dl) strösocker 3 1/4 dl grädde Smaksättning: Nutella krossad choklad vaniljstång (eller vaniljpulver) Gör så här: Vispa ägget och […]

Hemgjord glass med nutella – endast 3 ingredienser


Hembakade hamburgerbröd
Dessa hamburgerbröd bakade jag när vi var bjudna på middag hemma hos ett par goda vänner. Det var amerikanskt tema och hamburgare stod på menyn. Vad är väl godare då än hembakta hamburgerbröd? Det verkade även värdparet tycka som frågade om jag hade lust att baka bröd. Detta recept är […]

Hamburgerbröd – hembakade bröd till burgaren slår det mesta


Krispig hasselnötspaj fylld med päron
Denna hasselnötspaj bakade jag i nionde avsnittet av Hela Sverige bakar 2015. Den blev mycket uppskattad av juryn, framförallt av Birgitta. Hasselnötspajen tog mig till finalen där jag tävlade mot My Sundberg och Linus Larsson.  Krispig hasselnötspaj fylld med päron Pajskal: 225 g smör (rumsvarmt) 125 g florsocker 1 tsk […]

Krispig hasselnötspaj fylld med päron



Chokladtryfflar med smak av björnbär
Dessa chokladtryfflar serverade jag på en vinprovning på inredningsbutiken Slettvoll på Regeringsgatan i Stockholm häromveckan. Det var Enrico Wines som stod för vinet och Erik serverade bland annat min nya favorit, en Bracetto D’Acqui, som passar utmärkt till just dessa tryfflar. Helt enkelt en kombination för finsmakaren. Chokladtryfflar med smak […]

Chokladtryfflar med smak av björnbär


Sockerkaka på florsocker
Idag testade jag för första gången att baka sockerkaka på florsocker. Det blev riktigt bra! Själva smeten blev inte lika fluffig som den vanligtvis blir med vanligt strösocker så jag var lite skeptisk innan jag satte in formen i ugnen men sockerkakan reste sig så fint när den bakades och […]

Sockerkaka på florsocker


Bangbröd - snabba brödbullar i ett huj
Brödbullar är ju så smidigt att ha i frysen och tina upp alltefter åtgång. Dessa bangbröd bakar du dessutom ut i ett huj eftersom du slipper kladdet med att rulla runda bröd. Skär istället lagom stora portionsbitar av degen, bangbröden ska vara lite konstnärliga i formen!  Det är liksom det […]

Bangbröd – snabba brödbullar i ett huj


Marmorerad sockerkaka med rabarber och citron
Just sockerkaka är något som jag verkligen förknippar med barndomen, det var nog något av det första som jag lärde mig att baka. Vilket kanske inte är så konstigt när jag tänker efter, en sockerkaka kan ju de flesta klara av. Tricket är att vända ner de torra ingredienserna försiktigt […]

Marmorerad sockerkaka med rabarber och citron



Bulgurlimpa - fylld med nyttigheter 1
Ja du läste rätt, i denna limpan har jag haft i en hel massa bulgur (kokt). Vi käkade en jättegod bulgursallad häromsistens och det blev såklart en massa bulgur över som stod där alldeles förskräckligt ensam i en kastrull i kylen. Varför inte testa att baka bröd på detta tänkte […]

Bulgurlimpa – fylld med nyttigheter


Ostkaka på keso - enkelt och gott
Jag är född och uppvuxen på landet strax utanför Vimmerby. När jag var liten så hade vi två ladugårdar fyllda med höns som värpte ägg till höger och vänster mest varje dag. Vad gjorde vi då med alla dessa ägg? Visserligen åt vi mycket pannkaka och omelett men de flesta […]

Ostkaka på keso – enkelt och gott


Challah-bröd - ett lite sötare matbröd 1
När jag var 18 år flyttade jag till Kanada. Där bodde jag i ett år som au-pair i den mest fantastiska familj ni kan tänka er. Jag fick lära mig diverse judiska traditioner och en sak som jag aldrig kommer att glömma var det traditionella och otroligt goda Challah-brödet vi alltid […]

Challah-bröd – ett lite sötare matbröd


High Chaparral-bullar med rödbetor och chevre 3
I femte avsnittet av Hela Sverige bakar är det dags för bröd, mitt absoluta favoritavsnitt. Jag bakar tvåfärgade brödbullar med smak av chevréost, pinjenötter och rödbetor. De faller Birgitta i smaken och hon slår till med att benämna dom ”high chaparral-bullar” som hon kan bjuda på vid en picnic. Receptet […]

High Chaparral-bullar med rödbetor och chevre