Billig nudelwok
Billig nudelwok – serveras med rostbiff 4 portioner 250 g äggnudlar 1 påse frysta wokgrönsaker 1 msk rapsolja 1 1/2 msk soja 1 1/2 tsk fisksås 1 st lime (saft och zest) 400-500 g rostbifff Gör såhär: Koka nudlarna Fräs wokgrönsakerna i en stekpanna med höga kanter Blanda ihop rapsolja, […]

Billig nudelwok – när alla pengar gått åt till jul


Ost- och skinkpaj
Ost- och skinkpaj – perfekt om du har lite överbliven julskinka 1 st 180 g (3 dl) vetemjöl 100 g smör 3 msk kallt vatten 200 g skinka 200 g riven ost 1/2 liten gul lök, finhackad 1 vitlöksklyfta 200 g (2 dl) mjölk 3 ägg salt och peppar 2 […]

Ost- och skinkpaj – perfekt om du har överbliven julskinka


Julknäcke
Juligt knäckebröd ca 12 st portionsknäcken (eller bakas ut på två bakplåtspapper som man bryter isär) 25 g jäst 4 dl mjölk 2 dl rågmjöl 8 dl vetemjöl 2 msk brödsirap 1/2 dl chiafrön 1 tsk fänkålsfrön 1 tsk kummin Gör såhär: Smula ner jästen i en bunke och tillsätt […]

Juligt knäckebröd – smakar gott till både sill och julskinka


Chokladkaka med baileysgrädde
Chokladkaka med baileysgrädde 1 st 150 g (2 1/2 dl) vetemjöl 225 g (2 1/2 dl) strösocker 20 g (1/2 dl) kakao 2 tsk bakpulver 1 tsk vaniljsocker 1/2 tsk salt 1 tsk espressopulver 2 små ägg 1 1/4 dl mjölk 1/2 dl rapsolja 1 1/4 dl varmt vatten 3 […]

Chokladkaka med baileysgrädde



Vegetarisk sill
Vegetarisk sill – inlagd aubergine med lime, rosépeppar och rödlök 1/2 dl ättikssprit 2 dl strösocker 3 dl vatten 1 aubergine 1 röd lök zest från 1-2 lime 10 rosepepparkorn Gör såhär: Koka upp ättikssprit, strösocker och vatten tills sockret har löst sig. Skär aubergine i bitar och skär löken […]

Vegetarisk sill – servera inlagd aubergine på årets julbord


Skumtomtepannacotta på endast två ingredienser 1 påse skumtomtar 3 dl grädde Gör såhär: Koka upp grädden i en tjockbottnad kastrull. Klipp ner skumtomtarna i kastrullen (spara några till dekoration) och låt dom smälta ner helt i grädden. Rör hela tiden. Häll upp i glas och låt stelna i kylen i […]

Videorecept: Skumtomtepannacotta – endast två ingredienser


chokladfyllda lussebullar
Chokladfyllda lussebullar i långpanna Fördeg: 25 g jäst för söta degar (röd) 175 g (1 3/4 dl) röd mjölk 225 g (3 3/4 dl) vetemjöl (gärna Manitoba Cream som jag tycker ger saftigare och luftigare bullar) 10 g (ca 1 msk) socker 0,5 g saffran (1 påse) Deg (bortgöring): 60 g (2/3 dl) […]

Videorecept: Chokladfyllda lussebullar i långpanna


Chimichangas
Söta chimichangas rullade i kanelsocker 8 st (4 portioner) 8 st minitortillabröd 200 g färskost (typ philadelphiaost) 2 msk gräddfil zest från 1 lime 1 tsk vaniljsocker färska jordgubbar rapsolja 1 msk kanel 1/2 dl strösocker Gör såhär: Häll bort eventuell rinnig vätska från färskosten. Blanda ihop med gräddfil, limezest […]

Videorecept: Söta chimichangas rullade i kanelsocker



tunnbröd
Hemgjorda tunnbröd ca 35 st små tunnbröd (ca 15 cm i diameter) 25 g (1/2 paket) jäst 7 dl mjölk 1 tsk fänkål 75 g smör ½ dl strösocker 1 tsk hjorthornssalt 10-12 dl vetemjöl (spara lite av mjölet till utbakning) 2 dl grovt rågmjöl 1 tsk salt Gör såhär: […]

Tunnbröd – perfekt till skinkmackan på julbordet


Mörk chokladtryffel med kanel och apelsin
Mörk chokladtryffel kan varieras i oändlighet och smaksättas på alla möjliga olika sätt. Med kanel och apelsin skapar du en juligare tryffel som passar utmärkt som julgodis på glöggmyset. Börja experimentera, utgå från grundreceptet och smaksätt med något som du gillar! Mörk chokladtryffel med kanel och apelsin ca 10 st […]

Mörk chokladtryffel med kanel och apelsin


Detta pepparkakshus tog jag fram i samarbete med Dr Oetker. Jag har gått totalt bananas med alla deras härliga dekorationer, hoppas ni gillart! Mest förtjust blev jag i de små fina julgranarna som jag använde dom ”snickarglädje” på mitt hus. Jag gjorde ett färgglatt hus och en mer nyårsvintrig variant. […]

Pepparkakshus (i samarbete med Dr Oetker)


Mörk chokladtryffel med lingon från Småland
I detta recept till mörk chokladtryffel blandar jag ner lingon från Småland, finns det några bättre lingon? På andra plats kommer lingonpulver som jag har i allt från brunsås till bakverk. Det var nämligen så att när jag skulle förbereda recepten inför Hela Sverige bakar så var jag på jakt […]

Mörk chokladtryffel och lingon från Småland



Ljuvlig sötsyrlig fudge som smälter i munnen! Oemotståndlig. Prova du också! VIT CHOKLADFUDGE MED SMAK AV CITRON ca 30 bitar 300 g (3 dl) vispgrädde 250 g (knappt 3 dl) strösocker 100 g vit sirap en gnutta salt 50 g smör 150 g vit choklad finrivet skal från 1 citron […]

Vit chokladfudge med smak av citron


chokladtryffel
POLKATRYFFEL ca 10 st 60 g vispgrädde 30 g smör 100 g mörk choklad (70%) 1/2 tsk pepparmyntsolja krossade polkagrisar (att rulla tryfflarna i) Gör såhär: Koka upp vispgrädde och smör i en kastrull. Hacka chokladen och rör ner i kastrullen. Smaksätt med pepparmyntsolja. Ställ kallt och låt stelna. Forma […]

Polkatryffel


Pepparkaksbiskvi
Pepparkaksbiskvier ca 25 st Biskvibottnar: 100 g sötmandel 100 g strösocker 50 g (knappt 2 st) äggvita Smörkräm: 160 g rumsvarmt smör 140 g (2 1/3 dl) florsocker 1 tsk vaniljsocker 2 tsk kanel 1 tsk kardemumma 1 tsk malda nejlikor 40 g (2 st) äggulor 200 g mörk choklad […]

Pepparkaksbiskvier


Lussekatter
Bästa lussedegen gör du med hjälp av en fördeg och bortgöring. Det innebär en extra jäsning men det är definitivt värt det extra besväret. Lussebullarna blir luftiga och saftiga, precis just så som man vill ha dom!  Lussekatter – på 4 olika sätt ca 48 lussekatter eller 4 rejäla flätor Fördeg: […]

Lussekatter – på 4 olika sätt



jiapche
Vegetarisk och glutenfri Japchae 1 msk sesamolja 2 msk soja 1 msk farinsocker kokta sötpotatisnudlar 1/2 zucchini 1 morot 300 g portobello 1 selleristjälk färsk spenat sesamfrön Gör såhär: Blanda sesamolja, soja och farinsocker. Häll över de kokta sötpotatisnudlarna. Lägg zucchini, morot, portobello och selleri i ett durkslag. Sänk ner […]

Videorecept: Vegetarisk och glutenfri Jiapche (gjord på sötpotatisnudlar)


Jag gillar ju allt som har med deg att göra, det mesta i alla fall. Men att titta på en deg som jäser är ungefär lika långtråkigt som att titta på formel 1. När så degen jäst klart och det är dags att baka ut och grädda blir det fort […]

Videorecept: Kanelbullar med extra kanel och mycket smör


fish tacos
Fish tacos 4 portioner 1/2 tsk spiskummin 1/2 tsk chiliflakes salt och peppar 400 g fiskfilé (vit fisk, t.ex. torsk) 1 dl gräddfil 1/2 dl majonnäs saft från 1 lime 1 st vitlöksklyfta en nypa flingsalt tortillabröd avokado coctailtomater lila salladskål (sallarossa) lime färsk koriander Gör så här: Sätt ugnen […]

Videorecept: Fish tacos – varför inte variera fredagsmyset?


Zoodles med pesto och färska champinjoner 2 portioner 1 st zucchini (ca 400-500 g) olivolja 3 msk pesto (använd vegansk pesto för en helt vegansk måltid!) 8 st stora färska champinjoner coctailtomater färsk basilika Gör så här: Använd en grönsaksstrimlare och gör ”zoodles” av din zucchini. Har du ingen grönsaksstrimlare […]

Videorecept: Zoodles (zucchinipasta) med pesto och färska champinjoner