äppelpaj på burk

Videorecept: Enkel och snabb äppelpaj på burk


Den här äppelpajen kanske kan ses som fusk av några men har man begränsat med tid och snabbt vill fixa något riktigt gott så är det här äppelpajen för dig. Äppelkompotten kan du förbereda och värma på vid servering men har du väl lagt ihop innehållet i burken så är den godast om du äter den direkt.

Enkel och snabb äppelpaj på burk


4 portioner

3 st äpplen
2 tsk kanel
45 g kokossocker (kan bytas mot farinsocker)
½ tsk vaniljpulver
1 dl vatten
4 portioner vaniljsås (gör din egen vaniljsås, se recept här)
½ tsk vaniljpulver (extra smaksättning om du använder pulversås)
4 st digestivekex

Gör så här:

  1. Skär äpplen i bitar och lägg i en kastrull tillsammans med kanel, kokossocker, vaniljpulver och vatten. Låt sjuda på låg värme i ca 40 minuter.
  2. Fördela äppelkompotten i 4 burkar, häll över vaniljsås och smula över ett digestivekex i varje burk.
  3. Servera direkt!
Print Friendly