Apple bran muffins


Det hade återigen trillat ner en hel hög äpplen från äppelträdet i vår trädgård. Vad ska man göra av all denna frukt tänkte jag och kom på att jag skulle göra äppelmuffins. Med lite fiberrika havregryn i smeten så blev det till slut Apple bran muffins.

Apple bran muffins

APPLE BRAN MUFFINS
25-30 minimuffins eller 12-15 vanliga muffins

100 g rumstempererat smör
50 g strösocker
3 ägg
125 g mandelmjölk
100 g havregryn (ta gärna de extra fiberrika)
125 g vetemjöl
3 tsk bakpulver
135 g äpplen
kanel (efter behag)

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 225 grader
  2. Rör ihop det mjuka smöret med sockret
  3. Vispa ihop ägg och mandelmjölk i en annan bunke
  4. Skär äpplena i småbitar
  5. Vispa ihop smörblandningen med äggblandningen och tillsätt därefter havregrynen
  6. Sikta ner vetemjöl och bakpulver och blanda
  7. Vänd ner äpplena och pudra över kanel efter behag (smaka av)
  8. Fördela smeten i formarna och grädda i nedre delen av ugnen i ca 15 minuter

Tips! Pensla muffinsformarna med lite smält smör så släpper de färdiggräddade muffinsen enklare

Print Friendly, PDF & Email