Chiapudding med färska bär


Vår impulsplanerade tältsemester över midsommar regnade bokstavligen bort och byttes mot två sköna dygn på Yasuragi Hasseludden strax utanför Stockholm. Inte nog med två av de softaste dygnen i mitt liv iklädd baddräkt och morgonrock från morgon till kväll så var dessutom maten fantastisk. Bland annat bjöds det på chiapudding med färska bär till frukost. Här kommer min variant av Yasuragis chiapudding. Njut! 

Foto 2015-06-30 07 28 10

CHIAPUDDING MED FÄRSKA BÄR

2 1/2 dl osötad mandelmjölk (förslagsvis denna variant)
2 1/2 dl grekisk yoghurt
1 tsk vaniljpulver
1/2 krm salt
4 msk chiafrön
färska hallon, blåbär och jordgubbar (eller andra valfria frukter/bär)

Gör såhär:

  1. Vispa ihop mandelmjölk, yoghurt, vaniljpulver och salt
  2. Rör ner chiafrön i yoghurtblandningen och blanda väl
  3. Täck med plast och låt vila över natten i kylskåp
  4. Nästa dag: fördela chiapuddingen i portionsskålar och lägg på hallon, blåbär och jordgubbar

Laktosfritt alternativ: använd laktosfri grekisk yoghurt istället för den vanliga varianten

Tips! För den som önskar lite crunch så kan man rosta lite flagad mandel i en stekpanna och strö över chiapuddingen vid servering

Print Friendly, PDF & Email