Chimichangas

Videorecept: Söta chimichangas rullade i kanelsocker


Söta chimichangas rullade i kanelsocker

8 st (4 portioner)


8 st minitortillabröd

200 g färskost (typ philadelphiaost)
2 msk gräddfil
zest från 1 lime
1 tsk vaniljsocker

färska jordgubbar

rapsolja

1 msk kanel
1/2 dl strösocker

Gör såhär:

  1. Häll bort eventuell rinnig vätska från färskosten. Blanda ihop med gräddfil, limezest och vaniljsocker.
  2. Skär jordgubbarna i mindre bitar.
  3. Fördela oströran på nedre delen av tortillabröden, lägg på jordgubbarna. Vik ihop som ett paket. Använd gärna en tandpetare så paketen håller ihop.
  4. Blanda kanel och strösocker i en skål. Det är viktigt att skålen är tillräckligt stor så att du får plats att rulla runt tortillapaketen i skålen.
  5. Hetta upp rejält med rapsolja i en stekpanna (var försiktig!). Stek tortillapaketen runt om tills de blir gyllenbruna.
  6. Vänd de varma rullarna i kanelsockret och servera direkt. Servera gärna med en klyfta lime och lite mer färska jordgubbar.

Ps. Dessa söta chimichangas passar utmärkt att servera till ett glas vitvinsglögg i advent!

Print Friendly, PDF & Email