Chokladbiskvier

Videorecept: Chokladbiskvier doppade i mörk choklad


Chokladbiskvier är bland det godaste bakverk jag vet. När jag går på kondis så beställer jag chokladbiskvi i 9 fall av 10. Vill du prova att göra egna chokladbiskvier så hittar du mitt recept här. 

Chokladbiskvier

2 st äggvitor
200 g mandelmassa

160 g smör
140 g florsocker
1-2 msk kakao (välj den större mängden för starkare chokladsmak)
1 tsk vaniljsocker
2 äggulor

150 g mörk choklad

Gör såhär:

  1. Riv mandelmassan fint med rivjärn. Vispa ihop äggvitor och mandelmassa till en slät massa. Spritsa ut på en bakplåtsklädd plåt och grädda mitt i ugnen 175°C i 15 minuter.
  2. Vispa smöret vitt och fluffigt. Tillsätt därefter florsocker, kakao, vaniljsocker och äggulor. Bred ut smörkrämen på den platta sidan av biskvibottnarna (undersidan). Ställ kallt och låt stelna.
  3. Smält chokladen och doppa biskvierna, se till att smörkrämen täcks ordentligt. Ställ kallt för att stelna. Förvara i tätsluten burk i kylskåp.

Ps. Antalet biskvier beror ju såklart på hur stora du gör dom. Prova dig fram till en storlek som du tycker är lagom.

Print Friendly