Chokladkaka med baileysgrädde

Chokladkaka med baileysgrädde


Chokladkaka med baileysgrädde

1 st

150 g (2 1/2 dl) vetemjöl
225 g (2 1/2 dl) strösocker
20 g (1/2 dl) kakao
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt
1 tsk espressopulver
2 små ägg
1 1/4 dl mjölk
1/2 dl rapsolja
1 1/4 dl varmt vatten

3 dl vispgrädde (40%)
1 msk baileys

kakao

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 175 grader
  2. Smöra en springform ca 20 cm i diameter och strö ett tunt lager med mjöl inuti formen.
  3. Blanda mjöl, strösocker, kakao, bakpulver, vaniljsocker, salt och espressopulver i en bunke.
  4. Vispa ägg luftigt och rör ner mjölk, olja samt det varma vattnet.
  5. Sikta och vänd ner de torra ingredienserna i vätskan.
  6. Häll ner smeten i den smörade formen. Grädda mitt i ugnen i ca 30-35 minuter.
  7. Ta ut kakan och låt den svalna. Vispa under tiden grädden och smaksätt med baileys.
  8. Bred ut grädden ovanpå chokladkakan och dekorera med kakao.
  9. Servera gärna kakan till en kopp espresso.
Print Friendly, PDF & Email