Mörk chokladtryffel med kanel och apelsin

Mörk chokladtryffel med kanel och apelsin


Mörk chokladtryffel kan varieras i oändlighet och smaksättas på alla möjliga olika sätt. Med kanel och apelsin skapar du en juligare tryffel som passar utmärkt som julgodis på glöggmyset. Börja experimentera, utgå från grundreceptet och smaksätt med något som du gillar!

Mörk chokladtryffel med kanel och apelsin

ca 10 st

60 g vispgrädde
30 g smör
100 g mörk choklad (70%)
½-1 tsk kanel
finrivet skal från 1 apelsin
kakao (att rulla tryfflarna i)

Gör så här:

  1. Koka upp vispgrädde och smör i en kastrull.
  2. Hacka chokladen och rör ner i kastrullen.
  3. Smaksätt med kanel och apelsinskal.
  4. Ställ kallt och låt stelna.
  5. Forma runda chokladtryfflar av smeten med hjälp av en sked eller ett kuljärn.
  6. Rulla tryfflarna i kakao och förvara i kylskåp.
Print Friendly, PDF & Email