Enkel chokladtryffelfudge (3 ingredienser)


Denna enkla chokladtryffelfudge är bra för dig som har lite bråttom men ändå vill bjucka på hemgjort godis. Jag har ett annat lite godare (men lite krångligare) recept på magiska chokladtryfflar som du hittar här: Chokladtryfflar. Chokladtryfflarna brukar jag rulla och sedan doppa i antingen choklad eller rulla i kakao till skillnad från det här receptet som man bara breder ut och skär i bitar. Smaksätt som andan faller in.

CHOKLADTRYFFELFUDGE

1 burk kondenserad mjöl (välj sötad om du föredrar en lenare och mindre besk chokladtryffelfudge)
400 g mörk choklad (ju högre %-halt, desto beskare och mer chokladig smak på tryffelfudgen)
50 g smör

Förslag på smaksättning: frystorkade hallon, flingsalt, limezest, chiliflakes…

Gör såhär:

  1. Smält alla ingredienser över vattenbad
  2. Rör tills du får en jämn och slät smet
  3. Bred ut smeten i en form klädd med bakplåtspapper (jag brukar använda en limpform, det brukar bli lagom). Strössla med t.ex. frystorkade hallon och flingsalt.
  4. Ställ i kylen för att stelna. Skär upp lagom stora bitar. NJUT!
Print Friendly, PDF & Email