Citroncurd - den perfekta tårtfyllningen

Citroncurd – den perfekta tårtfyllningen


Citroncurd är den perfekta tårtfyllningen om du frågar mig. Här kommer mitt favoritrecept.

Citroncurd – den perfekta tårtfyllningen

100 g pressad citron + zest (ca 2 st)
35 g smör
½ msk maizena
120 g (drygt 2 st) ägg
80 g (knappt 1 dl) strösocker

Gör så här:

  1. Koka upp pressad citron, zest och smör
  2. Blanda ut maizenan i lite av citronblandningen och rör sedan ner det i resten av citronblandningen. Sila
  3. Vispa ägg och strösocker luftigt
  4.  Vispa ihop citronblandningen med äggflufffet
  5. Värm blandningen försiktigt under ständig vispning, ta av från spisen när den tjocknat och vispa krämen riktigt slät.
Print Friendly, PDF & Email