Coffee Chocolate Chip Cookies


COFFEE CHOCOLATE CHIP COOKIES
ca 25-30 kakor

210 g (3 1/2 dl) vetemjöl
1/2 tsk salt
1/2 tsk bikarbonat
175 g smör
100g (1 1/4 dl) farinsocker
80 g (knappt 1 dl) strösocker
1 litet ägg
1/2 tsk vaniljpulver
150 g (2 dl) chokladknappar (chocolate chips)
3/4 dl rostade hela espressobönor (eller kaffebönor)

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 175 grader
  2. Finhacka espressobönorna för hand eller i en matberedare
  3. Blanda mjöl, salt och bikarbonat i en bunke
  4. Vispa smör, farinsocker och strösocker fluffigt i en annan bunke. Vispa sedan ner ägg och vaniljpulver.
  5. Sikta ner mjölblandningen och vispa försiktigt tills dess att allt är blandat
  6. Vänd ner chocolate chips och finhackade kaffebönor med en slickepott
  7. Låt smeten stå och svälla ca 15 minuter
  8. Forma runda bollar av smeten (ca 4 cm i diameter) och placera på två plåtar. Lämna gott om mellanrum då kakorna flyter ut när de gräddas.
  9. Baka ca 15 minuter i mitten av ugnen tills kakorna blivit gyllenbruna. Låt svalna på ett galler.
Print Friendly, PDF & Email