fish tacos

Videorecept: Fish tacos – varför inte variera fredagsmyset?


Fish tacos

4 portioner

1/2 tsk spiskummin
1/2 tsk chiliflakes
salt och peppar
400 g fiskfilé (vit fisk, t.ex. torsk)

1 dl gräddfil
1/2 dl majonnäs
saft från 1 lime
1 st vitlöksklyfta
en nypa flingsalt

tortillabröd
avokado
coctailtomater
lila salladskål (sallarossa)
lime
färsk koriander

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda kryddorna i en skål och gnugga in i fiskfiléerna. Lägg filéerna på en bakplåtsklädd plåt i mitten av ugnen i ca 25 min. Använd ev. ugnens grillfunktion de sista minuterna om du önskar lite extra yta på fisken.
  2. Blanda ihop gräddfil, majonnäs, saft från lime, vitlök och salt till en sås.
  3. Servera i tortillabröd med avokado, tomater och salladskål. Toppa med en klyfta lime och lite färsk koriander.
Print Friendly, PDF & Email