Förföriskt goda fläderbiskvier med vit choklad

Förföriskt goda fläderbiskvier med vit choklad


Fläderbiskvier kan vara något av det godaste jag vet. När jag var 3 år fick jag en fläderbuske av min mormor och morfar. En buske som min mamma tog en avlägg ifrån och som hon sedan planterade vid huset där mina föräldrar bor idag. Förrförra sommaren fick jag en avlägg från mammas buske och den fläderbusken växer nu vid vårt torp i Hässelby. Av blommorna gör jag min egen saft som jag sedan använder som smaksättning i diverse bakverk, bland annat dessa fläderbiskvier.

Förföriskt goda fläderbiskvier med vit choklad

Biskvi:
100 g skållad mandel
100 g strösocker
2 äggvitor

Flädersmörkräm:
 40 g smör
150 g (2 ½ dl) florsocker
2-3 msk koncentrerad flädersaft (gärna hemgjord flädersaft)
20 g philadelphiaost

Montering:
100 g vit choklad
ev lite kokosolja
frystorkade hallon

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175° varmluft
  2. Finhacka mandel i en matberedare
  3. Tillsätt socker och därefter äggvitor till lagom konsistens. Smeten ska bli lagom fast så att den går att spritsa på en plåt.
  4. Spritsa ut ca 12-14 runda nätta bottnar på en plåt
  5. Grädda mitt i ugnen ca 12-14 min
  6. Smörkräm: Vispa ihop ingredienserna till en fluffig smörkräm. Ställ åt sidan, gärna kallt så att krämen inte blir för lös.
  7. Bred smörkrämen på undersidan av biskvierna (den släta sidan). Forma smörkrämen lite toppig. Ställ gärna biskvierna i frysen så att smörkrämen stelnar ordentligt.
  8. Smält chokladen och tillsätt ev lite kokosolja (gör att chokladen blir lite lösare och något mer rinnig)
  9. Doppa de kalla biskvierna så att smörkrämen täcks i choklad.
  10. Dekorera med frystorkade hallon
Print Friendly, PDF & Email