Julknäcke

Juligt knäckebröd – smakar gott till både sill och julskinka


Juligt knäckebröd

25 g jäst
4 dl mjölk
2 dl rågmjöl
8 dl vetemjöl
2 msk brödsirap
1/2 dl chiafrön
1 tsk fänkålsfrön
1 tsk kummin

Gör såhär:

  1. Smula ner jästen i en bunke och tillsätt mjölken. Rör om tills jästen löst sig.  Tillsätt övriga ingredienser och knåda degen blank och smidig. Låt degen jäsa till dubbel storlek under bakduk, ca 45 minuter. Sätt ugnen på 225 grader när degen nästan jäst klart.
  2. Kavla ut degen tunt, endast några millimeter tjock. Skär eller stansa ut knäckebröden i valfri form. Lägg på bakplåtsklädda plåtar.
  3. Pensla bröden med vatten och strö eventuellt över frön som dekoration.
  4. Grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter.
Print Friendly, PDF & Email