Hemmagjorda korvbröd

Hemmagjorda korvbröd – smakar såklart bäst


Vad är väl bättre än hemmagjorda korvbröd? Inga konstiga e-ämnen eller andra tillsatser utan bara helt vanliga ingredienser. Med lite grahamsmjöl i degen blir bröden både goda och lite matigare. Perfekt för hungriga magar som har varit ute och åkt pulka hela förmiddagen. Självklart funkar degen lika bra som smarriga hamburgerbröd, gör då istället runda bullar som du plattar till något innan jäsning.

Hemmagjorda korvbröd – smakar såklart bäst

24 st

5 dl röd mjölk
50 g jäst
75 g rumstempererat smör
500 g vetemjöl (jag använde Manitoba Cream)
150 g grahamsmjöl
12 g (1 1/2 tsk) flingsalt

Gör så här:

  1. Smula ner jästen och rör ut den i mjölken
  2. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta degen i ca 10 minuter. Tillsätt saltet i slutet.
  3. Låt jäsa ca 30 min
  4. Baka ut till 24 st korvbröd
  5. Låt jäsa ytterligare ca 45 min. Värm under tiden upp ugnen till 225 grader.
  6. Baka korvbröden i mitten av ugnen i ca 10 minuter

Tips! Frys de korvbröd du inte använder och tina upp nästa gång det är dags att grilla korv. Bröden kan självklart också formas som hamburgerbröd.

Föredrar du lite ljusare korvbröd så föreslår jag att du provar mitt recept på Hamburgerbröd. Välj om du vill baka ut degen som korvbröd eller hamburgerbröd.

Print Friendly, PDF & Email