Våfflor med vichyvatten - riktigt frasiga

Live-TV: Frasiga våfflor – så lyckas du #bakamedanna


Onsdagen 22 mars bakas det våfflor i #bakamedanna live på Facebook kl. 19:00. Jag ger er mina bästa knep för att våfflorna ska bli sådär smarriga och riktigt frasiga. Jag visar tre olika serveringsförslag för att inspirera er inför kommande våffeldag. Häng med live på Facebook!

Frasiga våfflor

ca 8 st

2 ägg
2 dl mjölk
210 g (3 1/2 dl) vetemjöl
2 tsk bakpulver
100 g smält smör
2 dl vichyvatten (typ naturell Ramlösa eller Loka)

Gör så här:

  1. Vispa ägg och mjölk
  2. Blanda vetemjöl och bakpulver och sikta ner i äggblandningen
  3. Rör ner det smälta och avsvalnade smöret
  4. Låt smeten svälla 30-60 minuter
  5. Tillsätt sedan 2 dl vichyvatten
  6. Grädda i våffeljärn och servera gärna med färska bär, grädde eller glass
Print Friendly, PDF & Email