Live-TV: Marsipantårta och dekorationer i sockerpasta


Onsdagen den 8 mars gästas #bakamedanna av Karin Wernström Bergman som är grym på att göra dekorationer i sockerpasta av alla dess slag. Jag visar hur jag täcker en marsipantårta, förhoppningsvis utan veck, och Karin lär oss göra fina dekorationer till tårtan. Du tittar väl?

Marsipantårta med dekorationer i sockerpasta

Receptet till min tårtbotten hittar du här. Jag halverade receptet och bakade i en 2 liters form (istället för 4 liter som det är i originalreceptet).

Jag fyllde första lagret med Citroncurd och bitar av fryst mango. Jag spritsar alltid en ring runt fyllningen med samma som jag ska klä tårtan med. I det här fallet har jag vispgrädde innanför marsipanen så det spritsade jag i en ring runt varje tårtbotten.

Andra laget bestod av ett tunt lager grädde och frysta hallon.

Här är tårtans sidor täckta med ett tunt lager grädde. Jag kommer lägga på ett nytt lager grädde precis innan jag lägger på min kavlade marsipan. Under tiden som tårtan vilar i kylen så har jag klätt in den i ett lager med plastfolie för att den inte ska torka.

 

Print Friendly, PDF & Email