Live-TV: Mumsiga mazariner - så lyckas du

Live-TV: Mumsiga mazariner – så lyckas du


I nästa livesändning onsdagen den 15 februari kl. 19:00 på Facebook bakar vi mumsiga mazariner. Vill du veta mina bästa knep för att få till den där tunna och jämna mördegen? Jag visar hur jag bakar mina mazariner och smaksätter smeten på ett par olika sätt. Vi försöker också få till den perfekta glasyren. Häng med i nästa sändning!

 

 

Mumsiga mazariner – grundrecept

Mördeg:
300 g (5 dl) vetemjöl
200 g smör
100 g (drygt 1 dl) strösocker
1 äggula

Fyllning:
100 g mandel (skålla mandeln om du vill men det är inget måste)
100 g strösocker
100 g smör
3 ägg

ev. Smaksättning:
kakao, lingonpulver, blåbärspulver, citronzest

Glasyr:
2 dl florsocker
ett par matskedar vatten

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader
  2. Blanda ingredienserna till mördegen i en matberedare. Täck med plast och ställ in i kylen
  3. Finfördela mandeln i matberedaren och blanda sedan ner övriga ingredienser till fyllningen och kör tills massan är ordentligt blandad. Tillsätt ev. vald smaksättning.
  4. Ta fram degen från kylen och kavla ut den ett par millimeter tjock. Ta ut lagom stora cirklar och klä valda formar med mördegen.
  5. Fyll sedan formarna med fyllningen (fyll inte för mycket, knappt 2/3 eftersom fyllningen stiger i ugnen)
  6. Grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter tills dess att fyllningen stannat och mördegen fått en gyllenbrun färg.
  7. Använder du engångsformar låter du mazarinerna vara kvar i formarna annars vänder du försiktigt ut kakorna när mazarinerna svalnat något.
  8. Glasyr: mät upp florsocker i en skål och tillsätt lite vatten i taget tills du har en trögflytande glasyr.
  9. Bred ut glasyren ovanpå mazarinfyllningen.

Tips! 100 g mandel och 100 g socker i fyllningen kan bytas ut mot 200 g färdig mandelmassa

Print Friendly, PDF & Email