Live-TV: Att temperera choklad - enklaste sättet

Live-TV: Att temperera choklad – enklaste sättet


I livesändningen onsdagen den 1 mars kl. 19:00 på Facebook tempererade jag choklad. Jag berättade varför jag tempererar choklad och vad som händer om man inte gör det. Jag pratade om de olika temperaturerna beroende på om man jobbar med mörk, mjölk eller vit choklad. Jag visade också några enkla sätt som man kan använda den tempererade chokladen för att göra dekorationer.

Att temperera choklad – enklaste sättet

Sändningen visas LIVE på Facebook, följ Pioner och bröd så missar du aldrig en sändning.

Lathund för temperaturer:

Mörk choklad

Värm hälften av den finhackade chokladen till 49 grader
Blanda ner resterande choklad och vänd försiktigt i smeten tills den är nere i 27-28 grader.
Sätt bunken över vattenbad och värm upp till 31-32 grader.

Mjölkchoklad

Upp till 45 grader
Ner till 25-26 grader
Upp till 30 grader

Vit choklad

Upp till 45 grader
Ner till 25-26 grader
Upp till 29 grader

Att temperera choklad - enklaste sättet

Live-TV: Att temperera choklad - enklaste sättet

Print Friendly, PDF & Email