Minion cupcake-toppers – imponera med Stuart och Bob


Minion cupcakes är väldigt enkelt att göra. Med lite gul och vit marsipan och en svart ätbar penna så gör du snabbt och enkelt cupcake-toppers. Dessa lägger du sedan ovanpå helt vanliga muffins som du brett en smaskig kräm ovanpå. Jag brukar göra en kräm bestående av uppvispad philadelphiaost, smör och florsocker.

Minion cupcake-toppers

24 st minicupcake-toppers

100-200 g gul mandelmassa (beroende på hur tjockt du kavlar)
50 g vit mandelmassa (eller sockerpasta)
svart ätbar penna

Gör såhär:

  1. Kavla ut den gula mandelmassan och ta ut rundlar lagom stora att täcka toppen av en minimuffins (eller stora muffins om du väljer att göra sådana).
  2. Kavla ut den vita mandelmassan och ta ut mindre rundlar i två olika storlekar. Carl, Kevin och Stuart har ett öga (=en vit rundel till öga). Bob, Jerry, Dave och Tom har däremot två ögon (=två mindre rundlar till ögon).
  3. Pensla ev. lite försiktigt med vatten på baksidan av de vita rundlarna så fäster de bättre. Placera de som ögon på den gula rundeln.
  4. Måla dit det svarta bandet som håller cyklopet på plats, måla även munnen och pupiller samt ev. hår med den svarta pennan.
  5. Förvara dina cupcake-toppers mellan två lager plastfilm i en låda med tätslutande lock tills du ska använda dom så att de inte torkar.

 

Print Friendly, PDF & Email