Minioncupcakes

Minioncupcakes – enkla muffins, frosting och cupcaketoppers


Minioncupcakes bakades till barnen som var med på midsommar. Många barn är ju inte så förtjusta i tårtan som annars alltid tronar mitt på bordet så i år valde att istället göra mini-minioncupcakes till barnen. Första frågan jag fick var ”Får man ta två?” så jag antar att de gick hem bland den yngre generationen.

Minioncupcakes – enkla muffins, frosting och cupcaketoppers

24 st

Minimuffins

75 g smör
1 dl vätska (jag använde fläderdryck, det går lika bra med t.ex. mjölk)
2 ägg
180 g (2 dl) strösocker
160 g ( drygt 2 ½ dl) mjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker

  1. Sätt ugnen på 225  grader
  2. Smält matfettet, ta bort från värmen och rör ner vätskan (så svalnar smöret snabbare)
  3. Vispa ägg och strösocker luftigt, ca 3 minuter brukar bli bra.
  4. Blanda de torra ingredienserna (mjöl, bakpulver och vaniljsocker).
  5. Vänd ner smörblandningen och de torra ingredienserna om vartannat i äggfluffet. Sikta gärna de torra ingredienserna i en finmaskig sil för att undvika klumpar.
  6. Fördela smeten i 24 st minimuffinsformar.
  7. Grädda mitt i ugnen i ca 8-10 minuter. Ta ut och låt svalna.

Frosting

100 g smör
5 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
ett par matskedar mascarponeost
gul pastafärg (eller karamellfärg)

  1. Vispa smöret vitt och fluffigt, det kan ta upp till 10 minuter med elvisp.
  2. Blanda ner florsocker och vaniljsocker. Tillsätt mascarponeost lite i taget tills du har en bra konsistens på frostingen. Den ska vara lagom hård för att kunna spritsa men inte för lös så att den rinner ut. Blir den för lös så kan du tillsätta ytterligare florsocker.
  3. Färgsätt frostingen med pastafärgen (använder du karamellfärg så kan hända att du behöver tillsätta ytterligare florsocker om smeten blir för rinnig)
  4. Lägg frostingen i en spritspåse och förvara i kylskåp tills det är dags att dekorera dina cupcakes

Minioncupcake-toppers

Se här för instruktioner hur du gör minioncupcake-toppers.

Montering

Spritsa frosting ovanpå dina avsvalnade muffins. Tryck fast en cupcake-topper ovanpå. Förvara kallt tills de ska serveras.

Print Friendly