Mörk chokladtryffel med lingon från Småland

Mörk chokladtryffel och lingon från Småland


I detta recept till mörk chokladtryffel blandar jag ner lingon från Småland, finns det några bättre lingon? På andra plats kommer lingonpulver som jag har i allt från brunsås till bakverk. Det var nämligen så att när jag skulle förbereda recepten inför Hela Sverige bakar så var jag på jakt efter frystorkade lingon. Jag sprang då på den eminenta produkten lingonpulver som är grymt att baka med. Jag rullar mina lingontryfflar i just lingonpulver men det går såklart lika bra med kakao. 

Mörk chokladtryffel med lingon från Småland

ca 10 st

60 g vispgrädde
30 g smör
100 g mörk choklad (70%)
½ dl mosade lingon
lingonpulver (att rulla tryfflarna i)

Gör så här:

  1. Koka upp vispgrädde och smör i en kastrull.
  2. Hacka chokladen och rör ner i kastrullen. Smaksätt med mosade lingon.
  3. Ställ kallt och låt stelna.
  4. Forma runda chokladtryfflar av smeten med hjälp av en sked eller ett kuljärn.
  5. Rulla tryfflarna i lingonpulver och förvara i kylskåp.

Vill du prova andra smaksättningar på min mörka chokladtryffel så hittar du ett par förslag här:

Print Friendly, PDF & Email