Ost- och skinkpaj

Ost- och skinkpaj – perfekt om du har överbliven julskinka


Ost- och skinkpaj – perfekt om du har lite överbliven julskinka

1 st

180 g (3 dl) vetemjöl
100 g smör
3 msk kallt vatten

200 g skinka
200 g riven ost
1/2 liten gul lök, finhackad
1 vitlöksklyfta
200 g (2 dl) mjölk
3 ägg

salt och peppar
2 msk hackad fryst dill (kan uteslutas)

Gör såhär:

  1. Blanda ihop vetemjöl, smör och vatten till en deg. Låt degen vila minst 30 minuter i kylen.
  2. Sätt ugnen på 200 grader. Kavla ut degen och klä en pajform, ca 25 cm i diameter. Förgrädda skalet i mitten av ugnen i 15 minuter.
  3. Vispa ihop mjölken med äggen och smaksätt med salt, peppar och dill (valfritt).
  4. Skär skinkan i mindre bitar. Lägg skinka, ost och lök i pajformen. Häll över äggstanningen.
  5. Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter tills äggstanningen har stannat.
  6. Servera med grönsallad.
Print Friendly, PDF & Email