kladdkaka
KLADDKAKA! Onsdagen 25 april gästades #bakamedanna av Shireen Selfelt, vinnare av Hela Sverige bakar 2016. Vi bakade kladdkaka enligt Shireen specialrecept som du hittar här. Kladdkakorna toppades med japp, marshmallows, daim, saltlakritssirap och till och med kexchoklad. MUMS!

Live-TV: Kladdkaka med Shireen #bakamedanna


Äntligen är det premiär för bakkursen som jag håller i samarbete med Småkockarna på Lidingö och Cervera. Vårens premiärkurser i bakning består av tre kurstillfällen som går en gång i veckan, inga förkunskaper krävs. Jag och Småkockarnas grundare Madeleine handleder barnen igenom varje steg, demonstrerar diverse grundtekniker och hjälper barnen […]

Bakkurs i samarbete med Småkockarna


Påsktårta
En påsktårta som du fixar i ett huj! Det blir choklad, maränger och ätbart fågelbo fyllt med påskens härliga chokladägg. En enkel tårta som både smakar gott och ser läcker ut. Onsdagen 5 april kl. 19:00 ser du LIVE på Facebook när jag bakar och dekorerar tårtan. Sändningen hittar du […]

Live-TV: Påsktårta med ätbart fågelbo #bakamedanna


petit choux
Petit choux. Det har varit något som jag alltid varit skeptisk till att göra själv. Det känns krångligt att få till det rätta knycket med vispen när man ska svälla mjölet och hur vet man att man haft i rätt mängd ägg. Kika på kvällens live-sändning på Facebook kl. 19:00 […]

Live-TV: Petit choux – så gör jag #bakamedanna



Våfflor med vichyvatten - riktigt frasiga
Onsdagen 22 mars bakas det våfflor i #bakamedanna live på Facebook kl. 19:00. Jag ger er mina bästa knep för att våfflorna ska bli sådär smarriga och riktigt frasiga. Jag visar tre olika serveringsförslag för att inspirera er inför kommande våffeldag. Häng med live på Facebook! Frasiga våfflor ca 8 […]

Live-TV: Frasiga våfflor – så lyckas du #bakamedanna


Onsdagen 15 mars kl. 19:00 bakar jag macarons i #bakamedanna live på Facebook. Jag delar med mig av mina bästa tips för att lyckas med bakverket som de flesta tycker är lite krångligt. Macarons – så gör jag Macarons – grundrecept ca 20 dubbla små macarons 110 g mandelmjöl (siktad […]

Live-TV: Så gör jag macarons #bakamedanna


Onsdagen den 8 mars gästas #bakamedanna av Karin Wernström Bergman som är grym på att göra dekorationer i sockerpasta av alla dess slag. Jag visar hur jag täcker en marsipantårta, förhoppningsvis utan veck, och Karin lär oss göra fina dekorationer till tårtan. Du tittar väl? Marsipantårta med dekorationer i sockerpasta […]

Live-TV: Marsipantårta och dekorationer i sockerpasta


Live-TV: Att temperera choklad - enklaste sättet
I livesändningen onsdagen den 1 mars kl. 19:00 på Facebook tempererade jag choklad. Jag berättade varför jag tempererar choklad och vad som händer om man inte gör det. Jag pratade om de olika temperaturerna beroende på om man jobbar med mörk, mjölk eller vit choklad. Jag visade också några enkla sätt […]

Live-TV: Att temperera choklad – enklaste sättet



Gör din egen salva
Att göra sin egen salva är egentligen inte alls svårt. Det är snarare både enkelt och framförallt väldigt roligt! Häromdagen fick jag för mig att göra egen kådsalva, det receptet är dock hemligt så det tänker jag inte dela med mig av här 🙂 Däremot så gjorde jag igår två […]

Gör din egen salva – med naturliga ingredienser


kolasnittar #bakamedanna
Ikväll bakade vi kolasnittar i #bakamedanna. Kvällens avsnitt gästades av Lars Nattbagaren Rudin. Vi bakade tillsammans småkakor som vi smaksatte på lite olika sätt. Det blev några härliga minnen från Hela Sverige bakar under tiden vi bakade. Kommande livesändningar ser du på Facebook. Kolasnittar Grundreceptet till de kolasnittar som vi bakade […]

Live-TV: Kolasnittar med Nattbagaren


Förföriskt goda fläderbiskvier med vit choklad
Fläderbiskvier kan vara något av det godaste jag vet. När jag var 3 år fick jag en fläderbuske av min mormor och morfar. En buske som min mamma tog en avlägg ifrån och som hon sedan planterade vid huset där mina föräldrar bor idag. Förrförra sommaren fick jag en avlägg […]

Förföriskt goda fläderbiskvier med vit choklad


Live-TV: Mumsiga mazariner - så lyckas du
I nästa livesändning onsdagen den 15 februari kl. 19:00 på Facebook bakar vi mumsiga mazariner. Vill du veta mina bästa knep för att få till den där tunna och jämna mördegen? Jag visar hur jag bakar mina mazariner och smaksätter smeten på ett par olika sätt. Vi försöker också få […]

Live-TV: Mumsiga mazariner – så lyckas du



Live-TV: Forma sötebröd på olika sätt
På lördag 11 februari kl. 13:00 så formar jag sötebröd live på Facebook. Det blir bland annat fyrfläta, något passande till alla hjärtans dag och rullade minibullar. Kika gärna in på Facebook och titta live. Du är hjärtligt välkommen att ställa frågor via kommentarerna så ska jag försöka svara direkt […]

Live-TV: Forma sötebröd på olika sätt


Live-TV: Här bakas muffins med hallonsmörkräm
På onsdag 8 februari kl. 19:00 kör jag nästa livesändning på Facebook. Då blir det lakritsmuffins med hallongömma och smörkräm. Jag kommer göra minimuffins eftersom de går lite snabbare att baka men det går såklart lika bra att göra vanliga muffins. Choklad/lakritsmuffins med hallongömma och hallonsmörkräm ca 30 st minimuffins […]

Live-TV: Muffins med hallongömma och hallonsmörkräm


Nötiga energibars
Lagom till sportlovet förra året så kom tidningen Hembakat ut och den innehöll ett gäng recept som jag tagit fram och som fotograferats av duktiga Johanna i Kulla. En del av recepten finns nu publicerade på deras hemsida. Dessa nötiga energibars är perfekta att ta med ut i backen en […]

Nötiga energibars – ger snabb energi


Klassiska semlor - helt vanliga, inga konstigheter
När jag bakade dessa klassiska semlor valde jag att bara smaksätta degen med lite vaniljsocker men självklart går det alldeles utmärkt att tillsätta lite kardemumma om man önskar det. Ibland har jag sett att andra har det i sina semlebullar, jag tycker dock att det smakar bäst utan. Klassiska semlor […]

Klassiska semlor – helt vanliga, inga konstigheter



Bullar
Receptet till mina bullar med smak av citron och kokos tog jag fram till Ramlösa kvarn våren 2016. Idag kom jag på att jag har glömt att dela med mig av det till er här i receptbanken. Det är fasligt gott såklart men det tåls att säga en extra gång. Inspirationen […]

Mina bullar med smak av citron och kokos


Lördagsbaguetter med råg
Dessa baguetter får en extra krispig yta om du bakar i ugn med ångfunktion. Igår var en hektisk lördag med fotografering, surdegsbak, tryffeltillverkning, spännande möte, middag och hästshow. Men surdegsbaket började redan i fredagskväll när jag rörde ihop surdegsgrunden med mjöl och vatten som fick stå att puttra över natten.  […]

Lördagsbaguetter med råg – krispig yta och segt innehåll


Hemgjord glass med nutella
Det fina med glass som du gör själv är att du kan smaksätta den som du vill. Grundreceptet innehåller bara 3 ingredienser! Hemgjord glass 4 portioner Grundrecept: 1 ägg 30 g (1/3 dl) strösocker 3 1/4 dl grädde Smaksättning: Nutella krossad choklad vaniljstång (eller vaniljpulver) Gör så här: Vispa ägget och […]

Hemgjord glass med nutella – endast 3 ingredienser


Hembakade hamburgerbröd
Dessa hamburgerbröd bakade jag när vi var bjudna på middag hemma hos ett par goda vänner. Det var amerikanskt tema och hamburgare stod på menyn. Vad är väl godare då än hembakta hamburgerbröd? Det verkade även värdparet tycka som frågade om jag hade lust att baka bröd. Detta recept är […]

Hamburgerbröd – hembakade bröd till burgaren slår det mesta