Pepparkaksbiskvi

Pepparkaksbiskvier


Pepparkaksbiskvier
ca 25 st

Biskvibottnar:
100 g sötmandel
100 g strösocker
50 g (knappt 2 st) äggvita

Smörkräm:
160 g rumsvarmt smör
140 g (2 1/3 dl) florsocker
1 tsk vaniljsocker
2 tsk kanel
1 tsk kardemumma
1 tsk malda nejlikor
40 g (2 st) äggulor

200 g mörk choklad (70%)

Kristyr:
25 g (1 st liten) äggvita
4 dl florsocker
1 tsk ättikssprit

Biskvibottnar: Finhacka sötmandeln i en matberedare. Tillsätt socker och äggvita. Mixa till en slät massa. Spritsa ut små runda bottnar på ett bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 175° i ca 15 minuter. Lossa bottnarna från bakplåtspappret och låt svalna på ett galler.

Smörkräm: Vispa smöret mjukt i en bunke. Tillsätt florsocker, vaniljsocker, kanel, kardemumma, nejlikor och äggulor. Vispa smörkrämen luftig.

Bred smörkrämen toppigt på de uppochnedvända bottnarna. Ställ kallt så att krämen stelnar. Smält chokladen över vattenbad och doppa sedan biskvierna i chokladen.

Kristyr: Blanda äggvita och florsocker. Späd med ättikssprit till en trögflytande massa. Lägg kristyren i en spritspåse och dekorera de chokladdoppade biskvierna.

Foto: Sanna Livijn Wexell

Print Friendly, PDF & Email