Punsch- och chokladlimpor med apelsinfrosting


PUNSCH- & CHOKLAD LIMPOR MED APELSINFROSTING

Punsch- och chokladlimpor:

160 g smör (rumsvarmt)
130 g (ca 1,4 dl) strösocker
130 g (ca 1,6 dl) farinsocker
2 stora ägg
1 tsk vaniljpulver
1 tsk vaniljsocker
drygt 1 dl gräddfil
2 msk starkt kaffe
200 g (3 1/3 dl) vetemjöl
80 g (2 dl) kakao
1 ½ tsk bakpulver
½ tsk salt
drygt 2 dl mjölk
1 msk vinäger
2-3 tsk arraksessens

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 175° varmluft
  2. Blanda mjölk och vinäger, låt stå 10 min
  3. Vispa smör och socker luftigt (ca 5 min)
  4. Blanda i ett ägg i taget i smörblandningen och därefter vaniljpulver och vaniljsocker
  5. Rör ihop mjöl, kakao, bakpulver och salt
  6. Rör ihop gräddfil, kaffe och mjölkblandningen
  7. Blanda ner mjölblandning resp. mjölkblandningen i smörblandningen om vart annat.
  8. Smaksätt med arraksessens (ta den större mängden om du vill ha starkare punschsmak)
  9. Fördela i minilimpformar (det går lika bra med vanliga muffinsformar) och grädda 20-25 minuter

Apelsinfrosting:

60 g smör
200 g philadelphiaost
360 g (6 dl) florsocker
1 apelsin (spara några bitar zest till dekoration)

Gör såhär:

  1. Koka ner saften från apelsinen till ca 1 msk
  2. Vispa smör och philadelphiaost och blanda i florsocker
  3. Blanda ner zest från apelsinen och den reducerade saften i smörblandningen
  4. Ställ åt sidan (gärna kallt så att frostingen håller formen när den spritsas på muffinsen)
  5. Spritsa apelsinfrosting på de kalla limporna. Dekorera med en liten bit färsk apelsin
Print Friendly, PDF & Email