Rabarberpaj med vit choklad

Rabarberpaj med vit choklad


Idag har det bakats rabarberpaj hemma hos oss. Och inte nog med det så blev det massor av bakning då vinnaren i vårens Instagram-tävling Lina var här och bakade tillsammans med mig och Linus Larsson. Men jag fick inte nog med bakning och slängde ihop några små rabarberpajer med vit choklad framåt kvällskanten. Sanningen är den att grannen hörde av sig och undrade om det blev något över från bakningen och.. ja, det blev det ju inte så jag blev så illa tvungen att baka något att bjuda på… 😉

Rabarberpaj med vit choklad

4 (stora) portionspajer eller en ”vanlig”

5-6 stänglar rabarber (späda, har du stora räcker 3-4 st)
1 äpple
100 g smör
2 msk socker
120 g (2 dl) vetemjöl
30 g (1 dl) havregryn)
vit choklad (riven)

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225 grader
  2. Skär rabarber och äpple i småbitar och fördela i 4 stora portionsformar eller 1 vanlig pajform
  3. Riv smöret på ett rivjärn ner i en bunke och blanda ihop med socker, vetemjöl och havregryn. Rör ihop till en smulig massa och fördela den över rabarber och äpple
  4. Riv över lite vit choklad
  5. Grädda i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter (beroende på hur stor paj du gör)
Print Friendly, PDF & Email