Bröd


Videorecept: Slidersbröd (hamburgerbröd)

Detta recept publiceras i samarbete med Nyheter24. Bröden passar utmärkt till receptet på Sliders med sötpotatispommes och tryffelmajo. Alla videorecept ...
Läs Mer
Lördagsbaguetter med råg

Lördagsbaguetter med råg – krispig yta och segt innehåll

Dessa baguetter får en extra krispig yta om du bakar i ugn med ångfunktion. Igår var en hektisk lördag med ...
Läs Mer
Hembakade hamburgerbröd

Hamburgerbröd – hembakade bröd till burgaren slår det mesta

Dessa hamburgerbröd bakade jag när vi var bjudna på middag hemma hos ett par goda vänner. Det var amerikanskt tema ...
Läs Mer
Bangbröd - snabba brödbullar i ett huj

Bangbröd – snabba brödbullar i ett huj

Brödbullar är ju så smidigt att ha i frysen och tina upp alltefter åtgång. Dessa bangbröd bakar du dessutom ut ...
Läs Mer
Bulgurlimpa - fylld med nyttigheter

Bulgurlimpa – fylld med nyttigheter

Ja du läste rätt, i denna limpan har jag haft i en hel massa bulgur (kokt). Vi käkade en jättegod ...
Läs Mer
Challah-bröd - ett lite sötare matbröd

Challah-bröd – ett lite sötare matbröd

När jag var 18 år flyttade jag till Kanada. Där bodde jag i ett år som au-pair i den mest ...
Läs Mer
High Chaparral-bullar med rödbetor och chevre

High Chaparral-bullar med rödbetor och chevre

I femte avsnittet av Hela Sverige bakar är det dags för bröd, mitt absoluta favoritavsnitt. Jag bakar tvåfärgade brödbullar med ...
Läs Mer
Ciabatta - bakad med poolish

Ciabatta – bakad med poolish

Detta recept hittade jag på en engelsk sida och det ska vara det ultimata Ciabatta-receptet enligt den som hade skrivit ...
Läs Mer
Limpa med tre sorters mjöl

Limpa med tre sorters mjöl

Jag fick för ett tag sedan möjligheten att testa Ramlösa kvarns nya mjölsorter som just har kommit ut i butik (vissa ...
Läs Mer
Hemmagjorda korvbröd

Hemmagjorda korvbröd – smakar såklart bäst

Vad är väl bättre än hemmagjorda korvbröd? Inga konstiga e-ämnen eller andra tillsatser utan bara helt vanliga ingredienser. Med lite ...
Läs Mer
Jullimpa - bakad i stenugn

Jullimpa – bakad i stenugn

I helgen fick jag den stora förmånen att vara med vid Skeppsholmens bakarlags julbakning. Vi träffades vid ottan i lördags och ...
Läs Mer

Focaccia i form

Detta brödet passar utmärkt som tilltugg till middagen. Sältan passar utmärkt tillsammans med mozzarellan och rosmarinen. Det går såklart också ...
Läs Mer

Morotsrågfrallor

MOROTSRÅGFRALLOR 12 st 50 g jäst 2 1/2 dl vatten 1 1/2 dl kvarg 1 tsk salt 200 g morotsbös ...
Läs Mer

Morotsbröd

Vi har odlat morötter så det stod härliga till i sommar. De som inte åkt ner i råsaftcentrifugen har jag ...
Läs Mer

Flätat franskbröd

Det här brödet bakade jag för länge sen men det har liksom inte blivit av att jag skrivit receptet här ...
Läs Mer

Surdegslimpa med öl, anis och fänkål

Surdeg är fantastiskt roligt att baka med. Det känns som att man aldrig riktigt kan veta hur lång tid det ...
Läs Mer

Ljusa surdegsbaguetter

I morse gick jag upp med tuppen för att baka ut surdegen som jag rörde ihop igår kväll. Resultatet blev ...
Läs Mer

Surdegsbröd

Problemet när man bakar surdegsbröd är ju att det tar en faslig lång tid då man ska blanda ihop surdegsgrund, ...
Läs Mer
Minilimpor med öl - det perfekta tilltuggsbrödet

Minilimpor med öl – det perfekta tilltuggsbrödet

Jag gillar att experimentera med olika ingredienser när jag bakar bröd. Jag använder t.ex. ganska ofta öl som degvätska, jag tycker det ger extra ...
Läs Mer

Smålänningens äppelskumbröd

Förra hösten åkte vi till en vän i Bromma för att plocka äpplen då vårt eget äppelträd endast producerade två ynka äpplen ...
Läs Mer
Vispade scones - perfekt till frukost

Vispade scones – perfekt till frukost

Vem har inte ätit scones till frukost någon gång. Och visst är det lite lyxigt att vakna upp till nybakat ...
Läs Mer