Detta recept publiceras i samarbete med Nyheter24. Bröden passar utmärkt till receptet på Sliders med sötpotatispommes och tryffelmajo. Alla videorecept hittar du här.
Slidersbröd (eller Hamburgerbröd)
12 st minibröd
2 1/2 dl röd mjölk
25 g jäst
40 g rumstempererat smör
300 g vetemjöl (jag använde Manitoba cream)
6 g salt
Pensling:
1 ägg
sesamfrön/vallmofrön
Gör så här:
- Smula ner jästen och rör ut den i mjölken
- Tillsätt övriga ingredienser och arbeta degen tills den gått ihop. Tillsätt saltet i slutet av knådningstiden.
- Låt jäsa ca 45 min (har du tid, jäs gärna degen ett par timmar i kylskåpet istället)
- Baka ut till 12 st minihamburgerbröd, se till att platta ut dom ordentligt då de blir tjockare när de jäser.
- Låt jäsa ytterligare ca 45 min. Värm under tiden upp ugnen till 225 grader.
- Pensla med ett ägg och strö över valfria frön
- Baka hamburgerbröden i mitten av ugnen (eller strax under) i ca 10 minuter. Mät gärna innertemperaturen så vet du att de säkert är klara, jag brukar baka ljust bröd 95-96 grader.