Videorecept: Slidersbröd (hamburgerbröd)


Detta recept publiceras i samarbete med Nyheter24. Bröden passar utmärkt till receptet på Sliders med sötpotatispommes och tryffelmajo. Alla videorecept hittar du här

Slidersbröd (eller Hamburgerbröd)

12 st minibröd

2 1/2 dl röd mjölk
25 g jäst
40 g rumstempererat smör
300 g vetemjöl (jag använde Manitoba cream)
6 g salt

Pensling:
1 ägg
sesamfrön/vallmofrön

Gör så här:

  1. Smula ner jästen och rör ut den i mjölken
  2. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta degen tills den gått ihop. Tillsätt saltet i slutet av knådningstiden.
  3. Låt jäsa ca 45 min (har du tid, jäs gärna degen ett par timmar i kylskåpet istället)
  4. Baka ut till 12 st minihamburgerbröd, se till att platta ut dom ordentligt då de blir tjockare när de jäser.
  5. Låt jäsa ytterligare ca 45 min. Värm under tiden upp ugnen till 225 grader.
  6. Pensla med ett ägg och strö över valfria frön
  7. Baka hamburgerbröden i mitten av ugnen (eller strax under) i ca 10 minuter. Mät gärna innertemperaturen så vet du att de säkert är klara, jag brukar baka ljust bröd 95-96 grader.
Print Friendly