sockerkaka

Sockerkaka fylld med kanelpudrade äpplen


Sockerkaka fylld med kanelpudrade äpplen
1 st

200 g margarin
180 g strösocker
45 g muscavadosocker
3 ägg
210 g vetemjöl
1/2 tsk bakpulver

3 st äpplen
1/2-1 msk kanel

ströbröd eller mandelmjöl (till formen)

Gör såhär:

  1. Värm upp ugnen till 150 grader.
  2. Smörj en sockerkaksform och fodra den med ströbröd eller mandelmjöl
  3. Vispa ihop margarin och socker. Blanda ner äggen.
  4. Rör ihop vetemjöl och bakpulver i en separat bunke.
  5. Kärna ur och skär upp äpple i bitar, ca 1 cm. Lägg äpple och kanel i en bunke och rör om.
  6. Blanda ihop alla ingredienser och fördela smeten i den smorda formen. Smeten ska vara ganska trögflytande för att äpplena inte ska sjunka till bottnen av formen.
  7. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 65 minuter.
  8. Servera din sockerkaka som den är eller med en klick ljummen vaniljsås (klicka här för recept).

Tips! Sockerkakan är klar när den släppt kanterna på formen. Känn för säkerhetsskull också med en sticka mitt i kakan. Är stickan torr är sockerkakan klar.

 

Print Friendly, PDF & Email