Somrig lingonbiskvi med flädersmörkräm


SOMRIG LINGONBISKVI MED FLÄDERSMÖRKRÄM

Biskvi:
100 g skållad mandel
100 g strösocker
3 msk lingonpulver
2 äggvitor
ev 1 tsk citronsaft

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 175° varmluft
  2. Finhacka mandel i en matberedare
  3. Tillsätt socker och lingonpulver. Tillsätt därefter äggvitor till lagom konsistens. Tillsätt ev 1 tsk citronsaft om smeten är för hård.  Smeten ska bli lagom fast så att den går att spritsa på en plåt.
  4. Spritsa ut ca 12-14 runda nätta bottnar på en plåt
  5. Grädda mitt i ugnen ca 12-14 min

Tips! Lingonpulver hittar man ofta bland de ekologiska torrvarorna i matvaruaffären

Flädersmörkräm

 40 g smör
150 g (2 ½ dl) florsocker
2-3 msk koncentrerad flädersaft (gärna hemgjord flädersaft)
20 g philadelphiaost

Gör såhär:

  1. Vispa ihop ingredienserna till en fluffig smörkräm
  2. Ställ åt sidan, gärna kallt så att krämen inte blir för lös

Montering:

100 g vit choklad
ev lite kokosfett
färska lingon (för dekoration)

Gör såhär:

  1. Bred smörkrämen på undersidan av biskvierna (den släta sidan). Forma smörkrämen lite toppig. Ställ gärna biskvierna i frysen så att smörkrämen stelnar ordentligt.
  2. Smält chokladen och tillsätt ev lite kokosfett (gör att chokladen blir lite lösare och något mer rinnig)
  3. Doppa de kalla biskvierna så att smörkrämen täcks i choklad.
  4. Dekorera med färska lingon på toppen

Foto: TV4

Print Friendly