Strassburgare - mina födelsedagskakor med choklad

Strassburgare – mina födelsedagskakor med choklad


När jag var liten och någon fyllde år så bakade mamma ofta strassburgare till kalaset, därför kallar jag mina strassburgare för födelsedagskakor. Doppade i lite choklad så går de hem hos både vuxna och barn. Dessa kakor bakade jag i småkaksavsnittet i Hela Sverige bakar 2015.

Strassburgare

100 gr smör (rumstempererat)
½ tsk vaniljsocker
30 gr (1/2 dl) florsocker
140 gr (knappt 2,5 dl) vetemjöl
50 gr mörk choklad (till garnering)

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°
  2. Vispa smör, vaniljsocker och florsocker pösigt
  3. Tillsätt vetemjöl i smörblandningen under kraftig omrörning
  4. Spritsa ca 10-15 st kakor i valfri form på en plåt
  5. Grädda ca 10 min
  6. Låt kallna och dekorera kakorna med smält choklad (temperera gärna chokladen för ett bättre slutresultat)
Print Friendly, PDF & Email