Tårta med mango och hallon

Tårta med mango och hallon


Min mamma fyllde år häromdagen och jag var hemma i Småland för att fira henne. Som vanligt använde jag farmors recept på tårtbotten till den här tårtan som jag fyllde med hallon, mango och grädde. Tårtan dekorerades med hallon, röda vinbär och rosor från mammas och pappas trädgård. 

Tårta med mango och hallon

1 st

Tårtbotten:
Se Farmors tårtbotten för recept.

Fyllning:
2 st paket (2x250g) fryst hallon och mango
5 dl vispgrädde

Dekoration:
3 dl vispgrädde
färska hallon, röda vinbär och rosor

Gör så här:

  1. Baka tårtbottnen enligt receptet ovan, smaksätt eventuellt bottnen med zest från 1 st citron. Låt svalna.
  2. Skär bottnen i tre delar.
  3. Tina upp den frusna frukten.
  4. Lägg första bottnen på tårtfatet och bred ut frukten från 1 st paket. Bred inte ut frukten hela vägen ut mot kanten, lämna ca 1/2-1 cm. Vispa grädden till fyllningen och bred ut hälften ovanpå frukten. Grädden ska gå ända ut till kanten, på så sätt blir det enklare att täcka tårtan och du slipper ränder från frukten i grädden på utsidan.
  5. Lägg på den andra bottnen ovanpå grädden och bred ut frukten från 1 st paket på samma sätt som första lagret. Bred ut resten av grädden.
  6. Lägg på den sista bottnen och täck med plast. låt gärna stå över natten (eller minst 6 timmar) så att tårtan blir saftig och god.
  7. Vispa grädden till dekorationen och täck tårtan. Med en spatel är det hyfsat enkelt att få en slät yta men har du ingen spatel så brukar en stekspade i metall fungera bra också 🙂
  8. Dekorera tårtan med ätbara blommor, hallon och röda vinbär.

Tips! Använd gärna en tårtring när du fyller tårtan så blir kanterna raka och fina! Har du ingen tårtring så går det bra med ett dubbelvikt bakplåtspapper som du häftar ihop till en ring i rätt storlek.

Print Friendly, PDF & Email