Våfflor med vichyvatten - riktigt frasiga

Våfflor med vichyvatten – riktigt frasiga


Våfflor är ju så gott! Just detta recept härstammar från Kröngården, ett fik strax utanför Vimmerby. Jag fick receptet av mamma när jag var hemma i Småland förra veckan. Våfflorna blir både smakrika och lagom frasiga. Prova du med!

Våfflor med vichyvatten – riktigt frasiga

ca 8 st

2 ägg
2 dl mjölk
210 g (3 1/2 dl) vetemjöl
2 tsk bakpulver
100 g smält smör
2 dl vichyvatten (typ naturell Ramlösa eller Loka)

Gör så här:

  1. Vispa ägg och mjölk
  2. Blanda vetemjöl och bakpulver och sikta ner i äggblandningen
  3. Rör ner det smälta och avsvalnade smöret
  4. Låt smeten svälla 30-60 minuter
  5. Tillsätt sedan 2 dl vichyvatten
  6. Grädda i våffeljärn och servera gärna med färska bär, grädde eller glass
Print Friendly, PDF & Email