Vispade scones - perfekt till frukost

Vispade scones – perfekt till frukost


Vem har inte ätit scones till frukost någon gång. Och visst är det lite lyxigt att vakna upp till nybakat bröd? Just mitt recept ska du faktiskt vispa, tro det eller ej. Kanske lite bökigt att rengöra visparna men det är så värt det. Genom att vispa smeten så blir slutresultatet som små luftiga moln i munnen. Snabbt fixat och framförallt riktigt gott!

Vispade scones – perfekt till frukost

ca 12 st

480 g (8 dl) vetemjöl
1 tsk salt
5 tsk bakpulver
en liten sudd flytande honung
100 g rumsvarmt smör
400 g (4 dl) mjölk och/eller fil
ev. lite flingsalt

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 250 grader
  2. Placera 12 st muffinsformar i en muffinsplåt
  3. Blanda ihop mjöl, salt och bakpulver
  4. Finfördela smöret i mjölblandningen
  5. Tillsätt honung och mjölk och/eller fil
  6. Tricket för att få riktigt luftiga och härliga scones är att nu VISPA ihop blandningen!
  7. Fördela smeten i muffinsformarna
  8. Strö eventuellt lite flingsalt på toppen av varje scones
  9. Grädda ca 12-15 minuter tills dina scones fått fin färg

Tips! Lyft upp formarna ur plåten, är bottnarna på sconsen gyllenbruna är de färdiggräddade (funkar om du använder ganska ljusa formar)

Laktosfritt alternativ:  Använd laktosfri mjölk/fil och byt ut smöret mot vegetabiliskt margarin

Print Friendly, PDF & Email